Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да използваме максимално климата в жегите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да използваме максимално климата в жегите?

Нека споделим колеги съвети как е най-добре да се използва климатика в жегите.
    И хубаво ли е при студена кола, още сутрин като палим дали да го оставяме да работи или по-късно да го пуснем.
    И като го пускаме дали има смисъл да е на най-студено и най-силно?!
    Аз сега карам на 15-18 градуса и на авто режим с предни духалки/така духа най-силно май/
    156 TS
    ex. Spider TS

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
    Нека споделим колеги съвети как е най-добре да се използва климатика в жегите.
    И хубаво ли е при студена кола, още сутрин като палим дали да го оставяме да работи или по-късно да го пуснем.
    И като го пускаме дали има смисъл да е на най-студено и най-силно?!
    Аз сега карам на 15-18 градуса и на авто режим с предни духалки/така духа най-силно май/
    Аз моя го карам на 21 градуса на Ауто и да върти въздуха само вътре. духа на предни духалки и доли в краката. И по някога го качван на 23 градуса, че почвам да се схващам от студ. Тва на алфата климатика е много корав климатик.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Аз моя го карам на 21 градуса на Ауто и да върти въздуха само вътре. духа на предни духалки и доли в краката. И по някога го качван на 23 градуса, че почвам да се схващам от студ. Тва на алфата климатика е много корав климатик.
      Аз само на дълго го пускам другото е само товарене висок разход и невървеж не ми хареса в града в минус е
      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
      Ramstein - Benzin
      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
        Аз само на дълго го пускам другото е само товарене висок разход и невървеж не ми хареса в града в минус е
        Вярни неща казваш колега, ама сега в жегите не се живее. Пък и не мисля, че е минус определено. Просто като ми трябва ряз го спирам, поне е на лесно място бутончето
        А и не обичам да карам със свалени прозорци и да се чува музиката от колата...
        Някой има ли идея защо като е спрян климатика и е на студено една такава миризма като на прах се получава понякога?!
        156 TS
        ex. Spider TS

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
          Някой има ли идея защо като е спрян климатика и е на студено една такава миризма като на прах се получава понякога?!
          Така си е. Редовна смяна на филтъра и пръскане с дезинфектиращи спрейове и не мирише.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Климатроника е много хубаво нещо...И аз гледам да го пускам само на дълъг път, а в града в краен случай, когато навън не се живее, иначе карам на отворени прозорци...С климата и тия 17-ки, колата не стига, че е умряла в ниските по рождение, ами като добавим и тез 2 фактора.. в града е много изнервящо да карам с клима, особено ако бързам за някъде...Аз за това и сложих фолио навсякъде (без предните стъкла)....И ефект има! В КОлата е значително по-хладно, от колкото преди (паркирам всеки път на едно и също слънчево място )
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

то сега се търпи без клима( е аз нямам и кола сега де па служебната таратайка няма такива екстри ) но лятото само сутрин докато е още хладно карам без клима, иначе не се живее.
              Пускам го на АВТО на най студено, докато малко поохлади и след това го слагама на около 20 градуса!
              Alfa156 Against All

Comment

Е кофти...Без клима не става..., но ползвам само когато е НАЛОЖИТЕЛНО, не заради друго, ами защото динамиката ми отива на кино... А когато работи климата е на 16,5 грауса...аз обичам да ми е клинч. Поне като работи, да работи на макс
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                  Така си е. Редовна смяна на филтъра и пръскане с дезинфектиращи спрейове и не мирише.
                  Има и по-лесен начин има колега! Лично аз малко преди да стигна крайната точка спирам климатика и оставям вентилатора да темперира и подсуши изпарителя в купето. Всички модерни домашни климатици я имат тази функция. По този начин значително се намалява скоростта на развъждане на плесени в изпарителя и съответно неприятни миризми. За къси растояния това разбира се не е много удобно, но пък аз и не карам много на къси разстояния. Нормално е температуртата на климатика да не се различава с повече от 7-8 градуса от външната, бях чел някъде, че по-големи разлики могат да предизвикват термичен шок. Моите лични наблюдения са, че при температурни разлики по големи от 5-6 градуса се изпотявам доста по-обилно като изляза от студено на топло и това съвсем не ми е приятно
                  Have A Nice Day
                  o/_______\o
                  (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                  []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                    Има и по-лесен начин има колега! Лично аз малко преди да стигна крайната точка спирам климатика и оставям вентилатора да темперира и подсуши изпарителя в купето. Всички модерни домашни климатици я имат тази функция. По този начин значително се намалява скоростта на развъждане на плесени в изпарителя и съответно неприятни миризми. За къси растояния това разбира се не е много удобно, но пък аз и не карам много на къси разстояния. Нормално е температуртата на климатика да не се различава с повече от 7-8 градуса от външната, бях чел някъде, че по-големи разлики могат да предизвикват термичен шок. Моите лични наблюдения са, че при температурни разлики по големи от 5-6 градуса се изпотявам доста по-обилно като изляза от студено на топло и това съвсем не ми е приятно
                    Абсолютно подкрепям това мнение!
                    Изключване на климатика малко преди спиране, малки разлики в температурата и плавно регулиране на градусите.

Ако зададете на климата да направи 16-17 градуса вътре и колата е тъмна, няма да изключи компресора никога! Личен опит. Следва висок разход, липса на вървеж и т.н. В противен случай слагайте на 22-24 със затворена клапа и много по-бързо ще темперира колата, както и няма да се товари постоянно.

Моят климатроник го държа на 22 градуса и когато стане топло - след 11/12 часа, пускам климатика.
                    sigpic

Comment

както казва колегата, климатика е много силен и почти не се отразява на вървежа на бензиновите алфи само след подходящ чип ....иначе си е мъка.
                      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                      Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                        както казва колегата, климатика е много силен и почти не се отразява на вървежа на бензиновите алфи само след подходящ чип ....иначе си е мъка.
                        Абе и с чипа се усеща в жегата при първоначално включване. После като направи налягане вече в цялата система не се товари толкова компресора респективно и мотора и му улеква.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

четох литература по въпроса. пишат, че климата треа да се пуска малко като има градус колата, не студена, и първо на по-високи градуси, 22 и след това ако имаш желание и нужда на по ниски, и когато климата работи се пуска да циркулира въздуха в купето,не да засмуква въздух от вън, по този начин с циркулирането въздуха само се върти и минава през филтърът и е охладен, така се охлажда по добре и по малко натоварва климатика
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Абе и с чипа се усеща в жегата при първоначално включване. После като направи налягане вече в цялата система не се товари толкова компресора респективно и мотора и му улеква.
                            Така е, като не сте си купили двулитрови ...

пп Хубаво всяка година веднъж да си проверявате системата, ако е небходимо, допълване с фреон.
                            Пълната система по-бързо достига оптималните параметри и не се усеща толкова фрапиращо включването на климатика!!!
                            Last edited by spe4elist; d.m.y г., 09:57.

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                              Така е, като не сте си купили двулитрови ...

пп Хубаво всяка година веднъж да си проверявате системата, ако е небходимо, допълване с фреон.
                              Пълната система по-бързо достига оптималните параметри и не се усеща толкова фрапиращо включването на климатика!!!
                              ако някой майстор ти каже че климатика ти е за допълване му шибни един шамар зад врата защото такова чудо няма.Има само пълнене вади се целия фреон и се вкарва масло и се зарежда на ново всичло друго сие най долнопробна измама .
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                              X